Bezoek verzorgingstehuis Transwijk

Home
Nieuws
Bezoek verzorgingstehuis Transwijk

Bezoek verzorgingstehuis Transwijk

Zondag 13 november j.l. zijn wij van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen in Zorgcentrum voor ouderen in Transwijk. Deze nabijgelegen locatie zorgde ervoor dat wij gezellig met 2 begeleiders en de leerlingen er naartoe konden fietsen.

Voordat we de fiets op stapten, hebben we kunnen genieten van een broodje kaas en hebben de leerlingen de Cemin T-shirts aangetrokken en de petten opgedaan.

Hoewel de locatie dichtbij was, was het is lastiger te vinden. Na een kleine zoektocht en een kort belletje met het zorgcentrum, zijn we iets verlaat aangekomen. Daar werden we begroet door een vriendelijke receptioniste die voor ons onze gastvrouw, Tonnie Spee heeft gebeld om ons rond te leiden door het gebouw.

We gingen met een lift naar boven en namen plaats aan een tafel. De leerlingen kregen hier de kans om vragen te stellen over het zorgcentrum of de medewerkers en inwoners. Dit hadden de leerlingen zelf niet verwacht, maar na een korte stilte kwamen de vragen vanzelf. Er kwamen vragen over wat de ouderen op een dag allemaal doen en hoe de samenstelling van de bewoners eruit zag. Ook vroeg een leerling of er ook stelletjes waren en hoe het werkte als de ouderen moeilijk Nederlands konden.

Hierna was de tijd aangebroken om de bewoners van team B te bezoeken (ongeveer 30 bewoners op de 3e en 4e verdieping). Elke bewoner had een eigen ingerichte kamer die heel erg van elkaar verschilde, zo ook de bewoners zelf. Dit zorgde voor heel wat leuke momenten.  Zo waren er een aantal bewoners die van de leerlingen een bloem ontvingen, maar wel graag wilde dat we die voor hen in het water zouden zetten (hier waren we ook al voor gewaarschuwd door Tonnie). Van een aantal bewoners kregen de leerlingen ook te horen wat ze in hun jaren als jongeman of vrouw hadden gedaan voor werk. Een vrouw werkte in het laboratorium en deed nog proeven op muisjes. Zo zei ze zelf; ‘ik heb heel

wat dode muisjes op mijn geweten’, aldus de vrouw. De leerlingen zijn ook met een paar bewoners op de foto geweest, wat leuk werd ontvangen.

Onze gastvrouw, Tonnie, vertelde de leerlingen ook dat een aantal bewoners het erg leuk vonden wanneer ‘jonge mensen’ hun kwamen bezoeken, omdat ze zelf weinig bezoek kregen. Één van onze leerlingen was zelfs onze

showmodel; hij moest zich vaak omdraaien omdat de mensen konden zien wat Cemin allemaal aan activiteiten deed.

 

Na enige foto’s, uitdelen van bloemen en gevoerde gesprekken moesten we ook weer opschieten om terug te gaan naar Cemin. Het was ook iets uitgelopen en Tonnie wilde ons zoveel laten zien, wat helaas niet kon. We gingen samen met Tonnie weer naar beneden en de leerlingen gaven als laatste ook bloemen aan de receptioniste en Tonnie zelf, waarna we ze bedankten voor de gastvrijheid en de leuke rondleiding. De leerlingen hebben zich vermaakt en wilde graag weten wanneer de volgende leuke activiteit wordt georganiseerd.

Het was een bijzondere en een geslaagde dag voor onze leerlingen en voor de inwoners van de zorgcentrum.

Daisy Rodrigues, activiteitencoördinator Cemin

 

Copyright © 2006 - 2014 | Alle rechten voorbehouden Stichting Cemin