Feestelijke Prijsuitreiking

Home
Nieuws
Feestelijke Prijsuitreiking

Feestelijke Prijsuitreiking

Nu we in juni zitten, is het weer tijd voor een jaarafsluiting met de leerlingen. Dit is op gepaste wijze gebeurd door de leerlingen in het zonnetje te zetten en een beloning van hun harde werk en inzet tijdens het Wetenschapsfestival en voor de Roboticaclub. Voor deze prijsuitreiking werden de leerlingen uitgenodigd aanwezig te zijn in het sjieke Academiegebouw op het Domplein, te Utrecht. Daar werden de leerlingen ontvangen en kregen ze een CEMIN-tshirt aangereikt. Bij binnenkomst was de zaal versierd met CEMIN-logo’s en ballonnen in CEMIN-kleuren.

Aan het begin van de prijsuitreiking, werd deze ingeleid door een groot aantal prominenten, waaronder burgemeester de heer A. Wolfsen, voormalig politica mevrouw E. Vogelaar, directeur ROC Midden-Nederland de heer M. Sini, provinciale Statenlid de heer D. Kilic en aantal raadsleden.  Na het welkomstwoord van de voorzitter van CEMIN de heer A. Akdeniz, was de burgemeester aan de beurt. In zijn toespraak gaf hij aan dat dit soort initiatieven zoals CEMIN een meerwaarde is voor de samenleving. Hij sloot af met een mooie citaat wat hij vond passen bij CEMIN. Volgens deze citaat wordt iedereen geboren met een talent, talent dat alleen maar ontdenkt en gestimuleerd hoeft te. Hij moedigt aan om ieder kind van dit soort mogelijkheden te laten profiteren voor die extra duw in de rug om verder te komen.

Voormalig minister Vogelaar noemde het ‘fantastisch!’ wat CEMIN doet. Ze vond het mooi dat leerlingen hier de mogelijkheid krijgen zich verder te ontwikkelen en heeft als inspiratie een stuk voorgelezen uit ‘De Kleine Prins’, een vertaling van het boek ‘Le Petit Prince’ van Franse schrijver en piloot Antoine de Saint-Exupéry. Deze  kleine prins laat de eenvoudige verstandigheid zien, die volgens de schrijver, volwassenen lijken te vergeten wanneer ze opgroeien. En met dit stukje sloot ze haar toespraak af.

prijsuitreiking02De heer Sini vertelde over zijn eigen ervaringen als klein kind van 8 jaar, die net in Nederlands was. Als jongen met een etnische achtergrond, heeft hij niet de kansen kunnen krijgen die de huidige leerling door CEMIN wel hebben gekregen. Het ‘huis’, zoals hij CEMIN noemde, is volgens hem de basis om later vol vertrouwen in het Academiegebouw de eigen proefschrift te kunnen verdedigen.

Na de laatste toespraak stond er een groepje meiden van de Irish Dance Academy klaar om hun dans te laten zien. Deze werd gevolgd door een promo-filmpje van CEMIN met de hoogtepunten en enkele woorden vanuit de leerlingen. Een enkele leerling schrok om zichzelf terug te zien op de film en dook eventjes weg onder de stoel.

De tijd was inmiddels aangebroken voor de prijsuitreiking en per categorie werden de leerlingen één voor één op het podium geroepen. Voor het wetenschapsfestival was er een top 4 opgesteld en voor de Robotica was er een 1e en een gedeelde 2de prijs  te vergeven. Deze prijzen werden overhandigd door de aanwezige prominenten.  Tijdens de overhandigingen waren er leuke gesprekken tussen de prominenten en de leerlingen; ‘ik wil graag in de Gezondheidszorg, omdat ik mensen wil helpen.’

De bijzondere avond werd afgesloten door een grote CEMIN-taart wat mocht worden aangesneden door één van de leerlingen. En na afloop waren de leerlingen druk in gesprek met de prominenten en hun ouders, onder het genot van een drankje.

Daisy Rodrigues, Activiteitenbegeleidster Stichting Cemin

Copyright © 2006 - 2014 | Alle rechten voorbehouden Stichting Cemin