Gastles Bas Nugteren

Home
Nieuws
Gastles Bas Nugteren

Gastles Bas Nugteren

Op zaterdag 12 februari is Bas Nugteren, o.a. lid van de Provinciale Staten Utrecht, op bezoek geweest bij Cemin voor een gastles.

Om te beginnen hebben de leerlingen informatie gekregen over wat de Provinciale Staten is.
Dit heeft Bas Nugteren niet gedaan in een presentatie vorm, maar op een interactieve manier. Hij stelde de leerlingen vragen, zodat zij ook actief konden mee doen. De leerlingen hebben eerder al gastlessen gehad van politici, waardoor ze al veel wisten over het onderwerp.

Als het gaat om functies waarbij je beslissingen mag nemen, hebben de leerlingen honderden ideeën. Om deze ideeën naar boven te halen heeft Bas Nugteren een rollenspel voorbereidt. De leerlingen mochten in groepjes bedenken wat ze willen veranderen aan de stad Utrecht. Bas Nugteren heeft om een hele eerlijke manier iedereen een nummer gegeven en de groepjes waren al snel gevormd. De leerlingen mochten maar een aantal veranderingen of vernieuwingen opstellen. Het kiezen tussen zoveel ideeën maakte het moeilijk voor ze. Heel opmerkelijk was dat de leerlingen niet alleen voor hen zelf veranderingen wilden, maar ook voor hen naasten.

Nadat de leerlingen eindelijk tot een conclusie waren gekomen, mocht de woordvoerder van het groepje de meest belangrijke vernieuwingen opnoemen. Er zaten hele leuke ideeën tussen, zoals meer opvang voor daklozen. Dit was niet alleen een beslissing om het beter te maken voor de daklozen, maar de leerlingen vonden dat het dan ook veiliger zou worden op straat. Niet te missen is dat de jongens graag meer voetbalkooien wilden in de stad Utrecht en tot slot waren er veel verschillende ideeën om het milieu minder te verwaarlozen.

Kortom, het was een leerzame en idee opwekkende gastles en zeker voor herhaling vatbaar.

Copyright © 2006 - 2014 | Alle rechten voorbehouden Stichting Cemin