Kunst- & Cultuurclub

Home
Kunst- & Cultuurclub

De leden van de Kunst- & Cultuurclub houden zich bezig met creativiteit en kunst. De leerlingen kunnen zich opgeven voor theatergroepjes waarbij ze onder begeleiding klassieke stukken van Shakespeare spelen, maar ook stukken die ze zelf hebben bedacht en geschreven. Deze stukken worden vaak geregisseerd door leerlingen, die geïnteresseerd zijn in regisseren, samen met een begeleidende dramadocent.

De Kunst- & Cultuurclub bestaat niet enkel uit toneelgroepen. De leerlingen kunnen zich ook inschrijven voor schildercursussen of poëzieklassen. Dit zijn cursussen waarbij de leden structureel bezig zijn met het eigen interessegebied. Naast deze cursussen zijn er ook workshops waaraan alle leden van de Kunst- & Cultuurclub verplicht moeten deelnemen. De reden hiervoor is dat de leerlingen nieuwe kunstvormen kunnen ontdekken en deze proberen zodat zij al hun verschillende talenten kunnen ontwikkelen.

Voor de leden van de Kunst- & Cultuurclub worden  musea- en theaterbezoeken  georganiseerd voor alle leerlingen van Cemin, daarnaast worden er ook extra excursies georganiseerd. Dit zijn excursies die wat dieper gaan dan de algemene excursies. Aan deze excursies worden meestal thema’s gekoppeld waardoor de leden van de Kunst- & Cultuurclub de mogelijkheid krijgen om dieper in te gaan op de onderwerpen en zichzelf nog verder kunnen ontwikkelen.

Copyright © 2006 - 2014 | Alle rechten voorbehouden Stichting Cemin