Leerlingen van CEMIN doen mee aan het boomfeestdag

Home
Nieuws
Leerlingen van CEMIN doen mee aan het boomfeestdag

Leerlingen van CEMIN doen mee aan het boomfeestdag

Op woensdag 23 maart hebben de leerlingen samen met mevrouw Buskes, educatief medewerker Eilandsteede, een Zweedse Meelbes geplant in Kanaleneiland.

 
‘Een boom die in de lente mooi bloeit en rooie besjes geeft’ vertelde mevrouw Buskes. Het planten van deze boom heeft dus ook een bijdrage aan de voedsel van de vogels. Niet alleen de vogels hebben veel aan de boom, maar ook mensen op straat. Volgens een leerling van Cemin heeft de boom een bijdrage aan de veiligheid van mensen, namelijk een boom kan een auto die de controle kwijt is tegenhouden. Zo kregen de leerlingen eerst een korte introductie over de functie van een boom in de stad. Daarnaast hebben leerlingen een Toekomstboom gemaakt, waarop ze hun wensen hebben geschreven. Niet alleen hadden de leerlingen wensen voor hun zelf, maar ook voor hun medemensen, bijvoorbeeld een gezond en lang leven voor iedereen en vrede op aarde. Deze toekomstbomen mochten meegegeven worden aan de boom. De achterliggende gedachten hiervoor is dat de wensen samen met de boom mogen meegroeien en misschien ook wel kunnen uitkomen.

Wij als Stichting Cemin wilde de leerlingen meegeven hoe belangrijk een boom eigenlijk is. Veel mensen staan niet stil bij het belang van de natuur. Wij vinden dat de nieuwe generatie hier verandering in moet brengen om het natuur te kunnen behouden.

Het was een leerzame, gezellige en een leuke dag voor de leerlingen geweest en nu op naar de 56-ste boomfeestdag.
{gallery}activiteiten/20102011/boomfeestdag{/gallery}

Copyright © 2006 - 2014 | Alle rechten voorbehouden Stichting Cemin