Moederdag – Bezoek aan het Ziekenhuis

Home
Nieuws
Moederdag - Bezoek aan het Ziekenhuis

Moederdag – Bezoek aan het Ziekenhuis

Zondagmiddag 9 mei was het zover; ‘Moederdag’. En om dit niet ongemerkt voorbij te laten gaan, hebben wij met de leerlingen van Stichting Cemin educatiecentrum daarbij stilgestaan op een maatschappelijke en ludieke manier.


Met 5 leerlingen en 4 begeleiders zijn wij naar het Sint Antonius Ziekenhuis locatie Oudenrijn geweest om bloemen uit te delen en de patienten een fijne Moederdag te wensen. We werden wel vriendelijk verzocht om het iets zachter te doen dan normaal; we zaten namelijk op de afdeling Cardiologie (Hartafdeling). Er vond een kleine selectie plaats, want er wilden meer leerlingen mee dan afdeling Cardiologie aankon. Bij vertrek werden de leerlingen eerst verzameld in de aula. Daar kregen ze een kleine instructie over wat hen te doen stond en om 12.30 uur was het zover; we konden vertrekken!

Na een korte rit waren we aangekomen bij het Sint Antonius Ziekenhuis waar één van onze enthousiaste leerlingen ons kon vertellen naar wie het Ziekenhuis was vernoemd en waarom. Eenmaal op de afdeling was het even spannend voor de leerlingen, maar ze waren al gauw erg welkom geheten door de patiënten. De leerlingen mochten ook op de foto met de patiënten en je kon zien dat het gebaar van de kinderen de patiënten goed deed. Zelfs zo goed dat er 2 leerlingen een welgemeende zoen kregen!Na het rondje op de afdeling hebben de leerlingen ook de aanwezige zusters op de afdeling een bloemetje gegeven met dezelfde boodschap. De gezichten van iedereen lichtten even op en de kinderen gingen tevreden terug naar hun klas op Stichting Cemin. Vanuit de reacties van zowel de zusters als de patiënten was dit voor herhaling vatbaar. Ze hadden alleen 1 vraag: ‘Waarom doen jullie dit niet op meer afdelingen?’. Geslaagde dag dus!

Copyright © 2006 - 2014 | Alle rechten voorbehouden Stichting Cemin