Politie geeft gastles (locatie Kanaleneiland)

Home
Nieuws
Politie geeft gastles (locatie Kanaleneiland)

Politie geeft gastles (locatie Kanaleneiland)

In het kader van de maatschappelijke ontwikkeling van de leerlingen heeft de politie een gastles verzorgd op de weekendschool. Twee wijkagenten van de wijk Kanaleneiland hebben daarbij de leerlingen voorgelicht omtrent hun taken en aard van werkzaamheden.

 


De onderwerpen die aan bod kwamen waren erg variërend. Zo hebben de leerlingen onder andere antwoord gekregen op de vragen hoe je bij de politie kan gaan werken, wat er van je geëist wordt en wat voor apparatuur er in een politieauto aanwezig is. De leerlingen hebben ook aan den lijve mogen ondervinden hoe een politieagent zich voelt door een kogelvrij vest te dragen. Dit vest weegt ongeveer 5 kilo. Zij mochten verder ook plaatsnemen in de politieauto.

De agenten wisten goed de aandacht van de leerlingen te trekken. Deze waren dan ook erg enthousiast en vonden de les zeer interessant. Zo vroeg een van de agenten wie er later bij de politie zou willen werken, waarop enkelen hun vinger opstaken. Een teken van een geslaagde les! De agenten hebben aan het einde van de les ook een klein geschenkje aan de leerlingen gegeven.

Copyright © 2006 - 2014 | Alle rechten voorbehouden Stichting Cemin