Roboticaclub

Home
Roboticaclub

De Roboticaclub is voor leerlingen die affiniteiten hebben met techniek. De clubleden hebben verschillende projecten waarbij ze robots bouwen en het daarmee tegen elkaar opnemen. Er zijn robots die gebouwd worden voor  “battles”, oftewel robots die tegen elkaar vechten, maar ook robots die mee doen in competities als snelheid of kunstmatige intelligentie. Om zulke robots te bouwen krijgen de leerlingen lessen en workshops van mensen uit de praktijk.

Naast de lessen worden de leerlingen ook begeleidt bij verschillende projecten. De projecten beginnen eerst op een lager niveau, maar mettertijd worden de projecten groter en uitdagender waardoor het niveau ook hoger komt te liggen. De leerlingen die uitblinken wat betreft interesse en talent op het gebied van Robotica, mogen uiteindelijk deelnemen aan de topprojecten die veel moeilijker en uitdagender zijn. Bij deze projecten worden de leerlingen nog intensiever begeleidt door vakkundige leraren en begeleiders. Dit zijn over het algemeen projecten die ook langer duren en meer van de leerlingen vragen. Hiertegenover staat dat de resultaten van de leerlingen door henzelf gepresenteerd mogen worden op belangrijke beurzen, zoals de wetenschapsbeurs.

Ook worden voor de leerlingen jaarlijks excursies georganiseerd naar technische universiteiten om ze meer inzicht te geven in technische opleidingen en zo hun interesse en ontwikkeling op technisch gebied te stimuleren.

Copyright © 2006 - 2014 | Alle rechten voorbehouden Stichting Cemin