RTV Utrecht – U in de Wijk Overvecht op bezoek bij Cemin

Home
Nieuws
RTV Utrecht - U in de Wijk Overvecht op bezoek bij Cemin

RTV Utrecht – U in de Wijk Overvecht op bezoek bij Cemin

Op 15 april jl. werden onze kanjers in het zonnetje gezet. De leerlingen van Educatie Centrum Cemin werden door UStad geïnterviewd.

Mounir mocht met trots vertellen hoe hij zijn Cito score van 550 punten heeft kunnen halen. Mounir geeft het volgende aan: ‘Dankzij de hulp van mijn ouders, Cemin en mijn school, heb ik dit mooie resultaat kunnen behalen, want in m’n eentje zou het mij niet gelukt zijn’.

Verder komt de vestigingsmanager, de heer M.Karadavut in beeld en vertelt in het kort wat Stichting Educatie Centrum Cemin wil realiseren met haar doelen. Zijn woorden luiden als volgt: ‘Wij geven bijles aan zowel basis- als middelbare schoolleerlingen met als doel leerlingen bij te spijkeren en voldoende uitdaging te bieden zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen.’ Wanneer de interviewer vraagt waarom zij dit doen, geeft heer Karadavut het volgende aan:’ Als ik terugkijk naar mijn eigen tijd weet ik mij goed te herinneren dat wij nergens konden aanbellen als wij ergens moeite mee hadden. Kinderen met een niet-Nederlands afkomst staan vaak een stap achter met o.a. de Nederlandse taal. Daarom hebben wij gezegd; wij bieden deze kinderen taal- en rekenlessen aan zodat zij niet achter hoeven te lopen. Wij hebben werk gemaakt van hetgeen waar wij zelf destijds tegenaan zijn gelopen. En dit blijkt groot succes te zijn!’

St. Cemin biedt ook voor excellente leerlingen extra uitdaging: als er leerlingen zijn die zich graag onderscheiden van de rest dan bieden zij gratis excursies naar o.a. de Tweede Kamer, een rechtbank of andere leerzame plekken. Dit om te laten zien ‘Jongens, dit is de wereld’.

Ten slotte komt een van de gedreven docenten, Juf Fatiha, aan het woord en vertelt dat de CITO slechts een momentopname is. “We moeten verder kijken dan alleen naar het CITO-resultaat. Kinderen bezitten veel meer kwaliteiten die zij in 8 jaar basisschooltijd laten zien en moeten niet beperkt worden door een resultaat van enkel een momentopname. We moeten niet vergeten dat elk kind uniek is!” Aldus Fatiha Bauk.

Bekijk de aflevering hieronder: