Selma Bas en Roelant Rollingswier raadsleden van D66 op bezoek

Home
Nieuws
Selma Bas en Roelant Rollingswier raadsleden van D66 op bezoek

Selma Bas en Roelant Rollingswier raadsleden van D66 op bezoek

Op zaterdag 5 maart zijn Selma Bas en Roelant Rollingswier, raadsleden van D66 op bezoek geweest bij Stichting CEMIN. Zij kwamen om samen een gastles te geven over democratie vs. dictatuur aan de leerlingen van CEMIN.

Selma Bas en Roelant Rollingswier hebben eerst tijd gehad om kennis te maken met het directie. Terwijl zij genoten van een kopje koffie of thee, mochten de leerlingen alvast plaatsnemen in de kantine waar de gastles werd gegeven. Ze waren erg enthousiast en nieuwsgierig voor de gastles. De leerlingen hebben eerder al vele gastlessen gehad van politici, waardoor ze konden raden hoe de les ongeveer zou gaan.

Eindelijk was het zo ver, Selma Bas en Roelant Rollingswier kwamen binnen. Voor het eerst kregen de leerlingen twee politici tegelijk op bezoek. Het duo had zich net zoals de leerlingen er goed voorbereidt op de gastles. Ze begonnen eerst met een korte kennismaking. Zij stelde niet alleen zichzelf voor, maar ook lieten ze de leerlingen kort iets over hun zelf vertellen. Het begon al snel heel interactief te worden. Het duo liet de leerlingen brainstormen over democratie en dictatuur. Een begrip waar de kinderen veel over wisten, want bijna iedereen had er wel iets over te zeggen.

Na een rondje brainstormen werd de groep in tweeën gedeeld. De leerlingen mochten een stelling uitkiezen om over te debatteren. De ene groep was vóór de ander tegen, zo hebben zij een debat gevoerd over democratie. Er kwamen hele goede argumenten naar voren. Kortom ook deze gastles was een groot succes. Erg leerzaam voor de leerlingen en een leuke ervaring voor de Politici.

Copyright © 2006 - 2014 | Alle rechten voorbehouden Stichting Cemin